maanantai 17. lokakuuta 2011

Äiti Amma

Äiti Amma oli 11. kertaa käymässä Suomessa viime viikonloppuna. Olimme päättäneet useaa viikkoa etukäteen, että lähdemme sunnuntaina halaamaan. Kello 12 eilen pääsimme Vantaan Energia Areenalle, ja saimme ovella kuulla, että Amma ei halaa enää ketään. Tarkennuksena tuli, että meidän pitäisi tulla uudestaan kello 18 ja jäädä odottamaan silloin, kunnes kello 22 Amma alkaa halata uudestaan. Odotusta olisi siis tiedossa todennäköisesti 12 tuntia...

Hölmistyneinä seisoimme valtavan ihmismäärän keskellä. Paikalla oli kaikenikäisiä ja -näköisiä ihmisiä. Toiset istuivat ja odottivat, toiset häärivät myyntipöytien ympärillä. Halausjono tuoleineen eteni hitaasti, mutta jonottajiin nähden ihmisiä oli odottamassa moninkertaisesti. Taustalla soi intialainen musiikki ja Amma näkyi hädin tuskin ihmismassan takaa. Suuret kuvaruudut näyttivät halauksia reaaliajassa.

Areenalla oli ihmismäärästä huolimatta rauhallinen ja hyväntahtoinen tunnelma. Halaus jäi odottamatta, mutta kenties jotain Amman seesteisyydestä tarttui hengen välityksellä...

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä hauskasti kirjoitettu!

    Halaamisiin : )

    T: Riikka Savela

    VastaaPoista
  2. Äiti Amman halaus tarkoittaa sanskriitinkielellä darshan, joka tarkoittaa pyhän kohtaamista. Pyhän kohtaamisessa palvoja menee temppeliin, jossa hän saa siunauksen jumalankuvalta. Toisin sanoen äiti Amma on pyhä jumalallinen (jumala) joka antaa siunauksen halauksen kautta. Epäjumalanpalvelus-uskonnoissa olevissa temppelikulteissa ihminen ei voi mennä jumalan luokse tyhjin käsin, vaan hänen on vietävä lahja jumalalle. Amman tilaisuuksissa ihmiset ojentavat hänelle mm. kukkia ja omenoita, joita tilaisuuksissa myydään. Tämä ele viittaa selkeästi siihen, että Amma pitää itseään jumalana. Amma-liikkeen opetuksen mukaan äiti Ammanin sylissä istuva on siunaustilaisuudessa, jossa vastaanotetaan Ammasta säteilevää rauhaa ja rakkautta. Itse asiassa Amma toimii energiansiirtäjänä, jossa pahuuden henkivallat koskettavat ja vaikuttavat ihmisiin Amman kautta.

    Amma-liike kulttiin sitoudutaan syvemmin meditaatiovihkimyksen kautta, jossa Amma antaa henkilökohtaisen mantran sekä ihmiselle uuden nimen. Amma-liikkeen mukaan mantraa annettaessa otetaan huomioon mitä uskontoa ihminen edustaa, sillä ihmisen ei tarvitse vaihtaa uskontoaan. Tässäkin piilee petos ja eksytys. Hindulaisuus opettaa, että se sisältää kaikki maailman uskonnot, mutta muut uskonnot ovat kuitenkin hindulaisuuden vähemmän kehittyneitä muotoja. Kun otat vastaan Amma-liikkeen opetuksen, niin he opetuksissaan pitävät hindulaisuutta kaikkein parhaana uskontona ja opettavat ihmisiä hindulaisuuteen, vaikka he sanovatkin, että ihminen saa pitää oman uskontonsa. Amma-liike puhuu ja opettaa, että kaikki uskonnot ovat samanarvoisia, mutta kuitenkin he uskovat hindulaisuuden olevan paras kaikista uskonnoista.

    Amma-liikkeestä irtautuneet ihmiset ovat sanoneet, että heille sanottiin että he saavat pitää oman uskontonsa, mutta mitä pitemmälle he menivät ammalaisuudessa, niin he alkoivat etääntymään omasta uskonnostaan (jotkut erosivat uskonnoistaan tai uskosta Amman takia) tai uskostaan ja he alkoivat lähentymään amma-liikkeen hindulaista opetusta. Tämäkin todistaa sen, että Amma-liike pettää ja huijaa ihmisiä vaihtamaan uskontoa tai uskoaan amma-liikkeen hindulaiseen opetukseen.


    http://koti.phnet.fi/petripaavola/aitiamma.html

    http://www.jariiivanainen.net/aitiamma.html

    VastaaPoista